Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Met onze festivals Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen bieden we een laagdrempelig podium aan amateurpodiumkunstenaars die het leuk vinden om op te treden, maar ook aan acts die graag door willen stromen naar het professionele circuit. Voor iedereen die meedoet helpt Gluren bij de Buren graag bij die ontwikkeling.

Bij iedere editie organiseren we ook ‘Talent in Huis’. Dit jaar bestaat het programma uit een reeks video’s die beschikbaar zullen zijn voor iedereen. Deze video’s worden één voor één gereleased en elke aflevering zal boordevol tips, tricks, do’s en don’ts staan waar zowel de oude rotten in het vak als the new kids in town wat aan kunnen hebben.

Check ons YouTube-kanaal en abonneer je zodat je de eerste bent die de video’s ziet. Bekijk hier ook alvast de video’s van de vorige editie.

Oud deelnemers uitgelicht

Elke editie zetten we onze acts die meedoen één dag volledig in het zonnetje. Eigenlijk zouden we dit niet die ene Gluur- of Struindag willen doen, maar elke dag! Daarom hebben we hieronder een paar oud-deelnemers verzameld en op een rijtje gezet die het brede pallet van acts mooi vertegenwoordigen.  

Talent in Huis op YouTube

Kies editie

BRASSA

BRASSA

Zes meiden, allemaal toeters en trommels: het is maar goed dat 't gluren dit jaar buiten is, want all-female brassband BRASSA gaat los! Ze hebben tijdens corona op afstand nieuwe nummers gemaakt en zijn benieuwd of jullie erop kunnen dansen.

Alverman

Alverman

Een band, bestaande uit twee broers en een gezamenlijke vriend, maken sinds 2017 samen muziek en vormen ze hun ideeën in heerlijke songs. Geïnspireerd door de new-wave, blues, indie, progressieve en alternatieve rock gieten ze alles samen tot een experiment in het genre.

Martin Godin

Martin Godin

Zijn unieke muziekstijl valt onder het zogenoemde 'retropop', wat moderne popmuziek met 80' disco influences inhoudt. Hij neemt je echt even mee naar een rollerskate disco in de zomer van de jaren 80.

HSTR

HSTR

Sla haar fotoboek met liedjes open en luister hoe ze de bitterzoete momenten vastlegt in 'comforting country songs'. Deze 24-jarige zangeres is geboren in Zimbabwe en opgegroeid in Enschede. Op haar nieuwe singles zingt ze over ‘coming of age’ ervaringen die we allemaal herkennen.

Zita Smit

Zita Smit

Ze is een interdisciplinair woordkunstenaar en verleidt je met woord en klank. Verwacht interne observaties en droge humor. Verwacht een gitaar. " Het leven is als balanceren op een slappe ladder. Ik sta klapperend in een wind die verdraait wat ik dacht dat leven zou zijn." - uit het gedicht Vertigo, 2019, Z.C.Smit

Sammie (Desired Venus)

Sammie (Desired Venus)

Een singer-songwriter die ervan houdt om niet helemaal logische dingen te schrijven, die toch precies kloppen. Teksten kunnen verwarrend zijn maar daardoor juist aangrijpen en je meenemen in het verhaal.

Violet's Tale

Violet's Tale

De band ontstond eind 2014 als een samenwerking tussen Edith Spies-Wawrowska en Jeroen Rabeling, maar is inmiddels een volledige band. Alhoewel het hart van de band bij country en americana ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen voor invloeden van verschillende andere stijlen.

Little March

Little March

Onderweg zijn is haar grootste passie en het podium haar thuis. Ze schrijft autobiografische liedjes met een twist. Vol wijsheden neemt ze je mee in haar leven.

Melanie Ryan

Melanie Ryan

Is een singer-songwriter uit het genre country/pop en begeleidt zichzelf op gitaar, ukelele en piano. Kijk mee in haar wereld van country muziek.

State of Deva

State of Deva

Creëert een unieke combinatie van euphoric en raw hardstyle. Een combinatie van zomerse melodieën en vocalen, maar zeker ook harde kicks.

Banty Holler

Banty Holler

De Haagse muzikant Neile Coe levert met Banty Holler klassieke country & rock n' roll samen met de heetste nieuwe Americana uit Den Haag, yeah baby!

Mariska Boer

Mariska Boer

Theater met intense poëtische diepgang waarbij je tot op je botten wordt geraak. Van uitzichtloze mismoedigheid tot hemelse schoonheid van geluk, liefde en verwondering. En tussendoor gerelativeerd met een humoristische knipoog.

Los Pajaritos

Los Pajaritos

Flamenco met een lach en een traan. Ze staan met hun voeten in de Hollandse klei maar met hun corazon in de Spaanse zon.

Het Verdriet van Drenthe

Het Verdriet van Drenthe

Het Verdriet van Drenthe maakt het Nederlandstalige muzieklandschap ietsje homoseksueler. Ze worden unaniem verguisd in YouTube-comments, maar wonnen toch mooi maar even het COC Songfestival.

Panterprint

Panterprint

Ze hebben inmiddels al een podiumwaardig repertoire opgebouwd met nummers over katers, alcohol, shopkriebels, saaie mensen, vieze mensen en andere frustraties.

Pieter Tak

Pieter Tak

Een ervaren singer/songwriter van veelal Engelstalige songs. Hij stelt zich in zijn teksten op als mens van deze tijd, kwetsbaar, kritisch, maar ook met een vleugje ironie en zelfspot.

May & June

May & June

De zussen zingen al zolang ze zich kunnen herinneren samen liedjes. Hun muziek is te omschrijven als poëtische luisterliedjes met af en toe een vleugje country en pop. Zit, luister en geniet!

I Took Your Name

I Took Your Name

Het alter ego van zanger/gitarist Chris van der Ploeg, voorheen lid van het Asser S5 en het Groningse audiotransparent. Hij schrijft rustige, verstilde luisterliedjes waar je goed bij kan wegdromen.

Divina Close Harmony

Divina Close Harmony

Divina Close Harmony bestaat uit zestien jonge, ambitieuze zangeressen die menen wat ze zingen. Het repertoire is divers: van pop- tot wereldmuziek.

Justin Ripassa

Justin Ripassa

Drentsche singer-songwriter die akoestisch zowel eigen repertoire als bestaand gezellig muziek speelt. Houdt van interactie met het publiek.

Sterre Weldring

Sterre Weldring

Ze omschrijft haar muziek als melancholische indie-pop en schrijft haar nummers over alle soorten liefde en relaties, met als voornaamste doel anderen troost te bieden.

Leon Moorman

Leon Moorman

Nederpop met Drentse tongval. Leon won het Drents Liedjesfestival met Knooin, debuut single Naor Huus werd een landelijke radio-hit, zelfs bij Radio2 België!

Zoetwater

Zoetwater

Zoetwater neemt je via hun akoestische folk mee op reis door het leven en de liefde. De broers Jelle en Sieb vertolken hun poëtische teksten en melancholische melodieën met samenzang zoals alleen broers dat kunnen.

Frathouse

Frathouse

Frathouse is een muzikaal collectief van de Veluwe. Ze staan bekend om hun eigenheid, down to earth mentaliteit en energieke performance.

Dirk Jongen

Dirk Jongen

Hij schrijft Engelstalige ballads en uptempo nummers. Ook covert hij verschillende nummers uit een boel genres. Het doel waarmee hij schrijft is om mensen te raken en zijn gevoelens over te brengen.

ISZA

ISZA

Zorgvuldig gewogen Nederlandse teksten, warme klanken van een akoestische gitaar en dreigende elektronica zorgen voor een bijzondere combinatie van geluid en tekst.