Informatie

Vanuit liefde voor podiumkunsten tovert Gluren bij de Buren huiskamers om tot tijdelijke podia voor lokaal talent: 

  • om iedereen de kans te geven om zijn of haar podiumkunsten te tonen.
    Een op de drie Nederlanders houdt zich wekelijks bezig met kunstbeoefening. Of je nu rapper, dichter, balletdanser of theatermaker bent. Jong en onbeschreven of een ervaren rot in het vak. Op jezelf aangewezen als singer-songwriter of onderdeel van een 30-koppig koor. Wij zetten je graag in de (huiskamer)spotlights. 

  • om buurten gezelliger te maken.
    Elk optreden is een co-creatie tussen gastheer/-vrouw en act. Gezamenlijk creĆ«ren zij een uniek feestje, waarbij de omliggende buurt wordt betrokken en geĆ«nthousiasmeerd. In een intieme setting staat de koffie klaar en heeft de act direct contact met zijn publiek. Met de optredens willen we drempels tot ontmoeting verlagen en bijdragen aan een prettige woonomgeving met goede sociale contacten, in alle wijken van de gemeente. 

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd vanuit een stichting zonder winstoogmerk. Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers (onze gastvrije huiskamereigenaren en lokale podiumkunstenaars) kunnen we jaarlijks ruim 1300 gratis toegankelijke mini-podia presenteren.